• 32 22 41 10
  • Peter Bangs Vej 7A etage 2, Frederiksberg
  • Alle dage 8.00-16.00 - tirsdag, onsdag og torsdag tillige 16.00-17.30

Mulig klamydia. Hvad nu?

Klamydia kan være uden symptomer. Ønsker du at blive undersøgt, kan vi hjælpe dig.

Klamydia er en infektion i urinrøret, livmoderhalsen eller endetarmen og er forårsaget af bakterien Chlamydia trachomatis. Op til halvdelen af de mænd, der er smittede med klamydia, har ingen symptomer. Hos kvinder er det kun cirka 25%, der har symptomer.

Hvis du hyppigt skifter sexpartner er det en god idé, at lade sig undersøge for klamydia.

De hyppigste symptomer er svie ved vandladning og udflåd fra urinrøret – og for kvinder også fra livmoderhalsen. Mænd kan have kløe i urinrøret. Kvinder kan pletbløde eller bløde i forbindelse med sex. Tilstanden kan også medføre smerter i underlivet og feber. I sjældne tilfælde kan man også få forbigående smerter i led. Mænd kan få også bitestikelbetændelse.

Hvad skal du gøre?

Undersøgelsen for klamydia afhænger af om du har symptomer eller ej. Hvis du har symptomer på klamydia bør du ses af en læge mhp. podning fra livmoderhals og urinrør. Hvis du er symptomfri, men ønsker et tjek, kan det gøres ved en selvpodning i klinikken eller ved en undersøgelse af en urinprøve. Ønsker du at aflægge en urinprøve er det vigtigt, at der er gået mindst to timer siden du sidst var på toilettet.

Hvis du henvender dig til vores sekretær i sekretariatets åbningstid, vil du blive instrueret i korrekt prøvetagning.

Klamydia behandles med antibiotika og man bør kontrolleres tre måneder efter endt behandling.